Личен блог на бирария При Кмета - всичко за бирата, живата бира и най-добрият начин за консумация в добра компания. Малко клюки, малко новини за нощния живот на София
Постинги в блога от Октомври, 2010 г.
19.10.2010 11:32 -
Кога за пръв път потече жива бира в София?
Доживяхме! За първи път чудото „жива” бира ще се произвежда и предлага в заведение, както е при „белите” европейски братя в бирария ‘При кмета” в София. Малц, хмел, бирена мая и вода съдържа еликсирът....
06.10.2010 11:28 -
Бирата – здравословна или не
Основната действаща съставка в бирата е алкохолът. И следователно няма как ефектът от него от здравословна гледна точка да пренебрегва отрицателното му въздействие. Разбира се в умерена консумация алкохолът, включително и бирата не са вр...
06.10.2010 11:27 -
Видове бира
На съвременен етап бирата се разделя на национално и международно производство. Като различните вкусове и подвидове са резултат от местни и културни разбирания, плодородие, климът и т.н.Световни производители са страни като Германия, Бел...
06.10.2010 11:19 -
Бирата – напитка за шампиони
Една от най-старите леко алкохолни напитки, разпространени и до ден днешен в света – това е бирата. Едни от най-древните намерени писания споменават човешкото трудолюбие за производство и разпространение на бира („Кодекса на ...
05.10.2010 09:40 -
При кмета: ресторант или бирария?
Пивоварна или ресторант? А защо не и двете...
Казват, че разликата между обикновеното пиво и живото е както между натуралния сок в кутия и прясноизцедения. Затова не е чудно, че през последните години живото пиво печели все повече почитат...
Казват, че разликата между обикновеното пиво и живото е както между натуралния сок в кутия и прясноизцедения. Затова не е чудно, че през последните години живото пиво печели все повече почитат...
Търсене